Cykelstellet

En ladcykel kan være perfekt til mange forskellige formål. Har du børn, kan den være god ved hentning og aflevering i børnehave eller skole, eller på udflugter f.eks.

Ladcykler har revolutionerer bytransporten. De kan bære op til 220 kg og er en rigtig god måde at gøre din by mere miljøvenlig på. Det er nemt, bekvemt og overkommeligt at køre på ladcykler til en række forskellige formål, såsom at en tur i supermarkedet, besøge venner eller bare komme rundt i byen.

Har du dyr, kan du i stedetfor at stuve dem ind i en bil, tage dem med i ladcyklen. Ved håndtering af dine indkøb giver ladcyklen også god plads til indkøbsposer og andet, og det bliver meget nemmere at medbringe det hele.

cargo with kids
Tag børnene med på turen

Selv når du skal transportere lidt større genstande, kan en ladcykel være rigtig god at have. I dag er mange ladcykler elektriske, hvilket betyder, at du kan få el-assistance til at træde i pedalerne, der gør det meget nemmere at komme rundt.

Der er dog en del modeller at vælge imellem, og det kan være svært at vide, hvilken man skal vælge. Her vil vi derfor gennemgå hvad der kan være godt at tænke på, når du skal købe en ladcykel, og vi du finder også nogle af de mest populære og bedste ladcykler på markedet her på Cykelstellet.dk. Forhåbentlig kan det gøre det nemmere for dig at finde den rigtige ladcykel til dig.

Hvad skal man tænke på, når man køber en ladcykel?

Ladcykler bliver mere og mere populære, og det er i høj grad på grund af deres brugervenlighed. Dette kan være gavnligt for dem, der har problemer med fysisk mobilitet på grund af helbredsproblemer eller generelt ikke har været særlig aktive og derfor kan have behov for et nemt transportmiddel, men det kan også være en god mulighed for dem, der bare vil have en nemmere måde at komme rundt på. Når du overvejer at købe en ladcykel, er der nogle ting, som du måske bør overveje på forhånd

Købers guide ved valg af ladcykel

Der er selvfølgelig meget, der kan være godt at tænke på, når man skal købe en ladcykel. Sådanne ting du tænker over, inden du vælger en almindelig cykel, er selvfølgelig også vigtige, når du skal købe en ladcykel– for eksempel kvalitet, udstyr og komfort. Derudover skal du selvfølgelig tænke over ting, der er mere specifikke for ladcyklen, såsom maksimal vægt og rummelighed.

Da ladcykler ofte er elektriske, er der yderligere ting at overveje, såsom maksimal hastighed og rækkevidde med mere. Ved at tage dig god tid på forhånd og starte med at tænke igennem, hvad du leder efter, og hvad der er vigtigt for dig, øger du chancen for at finde den ladcykel, der er det rigtige valg for dig. Her vil vi gennemgå nogle af alle disse ting, som du bør tænke lidt ekstra over: Den maksimale laste evne, den maksimale hastighed og rækkevidden

Makslast

Når det kommer til den maksimale lasteevne, altså hvor meget du kan læsse ladcyklen med, er der sjældent de store forskelle– men det varierer bestemt. Ofte er maks. last evne omkring 70-80 kg, men den kan være både lavere og væsentligt højere – en maxvægt på f.eks. 150 kg er ikke så usædvanligt.

Nogle gange er der også et mindre lastrum foran, som kan sammenlignes med en cykelkurv, og der er maxvægten ofte omkring 10 kg.

Hvor vigtigt det er med en høj last evne kan selvfølgelig variere, men generelt kan man sige, at det er ret vigtigt at tænke grundigt over inden man køber. Selvom du ikke har brug for en højere maksvægt i dag, kan det stadig være godt at vælge en ladcykel, der kan laste meget, hvis nu du skulle få brug for det i fremtiden. Ladcyklen vil med stor sandsynlighed følge dig i lang tid da den vil blive svær at undvære når først du har vænnet dig til den, og kan den laste meget er det næppe en ulempe – snarere tværtimod.

Makshastighed

Som sagt er de fleste ladcykler i dag elektriske, hvilket gør det nemt at komme rundt selv med et tungere læs. Det er selvfølgelig en rigtig stor fordel, men det betyder også, at der vil være flere ting at tænke på – som f.eks. maxhastigheden. Det er dog noget, der sjældent varierer særlig meget, men langt de fleste ladcykler har en maksimal hastighed på 25 km/t som er en passende hastighed, du højst sandsynligt vil komme langt med.

 Præcis hvordan ladcyklen og dens motor fungerer kan naturligvis variere, men det er almindeligt, at elmotoren slår fra, hvis hastigheden overstiger 25 km/t. Her er der dog ikke så meget at tænke på, for hastigheden er som regel alligel ikke over 25 km/t, og er det et problem for dig bør du måske overveje om en Ladcykel med elmotor er noget for dig.

Generelt kan man sige, at el-ladcyklen er absolut den bedste mulighed, hvilket næppe er svært at forstå. Det kan være tungt at cykle med læs, og med el-assistance bliver det selvfølgelig nemmere. Prismæssigt er der heller ikke altid den store forskel, da der også findes billigere alternativer med el. For dem, der har en god kondition, og som gerne vil træde selv i pedalerne og få ordentlig motion, kan en ladcykel uden strøm måske alligevel være det rigtige valg.

Rækkevidde

Med hensyn til rækkevidden er det naturligvis kun interessant, hvis du vælger en ladcykel med elmotor. Du kan selvfølgelig køre så langt du vil med en ladcykel, uanset om den er elektrisk eller ej, forudsat at du selv træder i pedalerne. Med en længere rækkevidde kan du dog få mere hjælp til at træde pedalerne rundt, hvilket selvfølgelig kan være en fordel. Det kan også betyde, at cyklen ikke skal oplades så ofte, men det kommer selvfølgelig også an på, hvor meget den bliver brugt, eller hvor ofte du bruger elmotoren i særdeleshed.

I modsætning til når det kommer til den maksimale hastighed, er rækkevidden noget, der faktisk kan variere ret meget mellem de forskellige ladcykler. Rækkevidden er normalt mellem 40 og 80 km, så det kan variere meget. Det kan være en god idé at tænke over på forhånd, for variationerne er så store, at nogle ladcykler tager dig dobbelt så langt. Vælg gerne en cykel med et lavt elforbrug og et kraftigt batteri i forhold til anal kørte kilometer, selvom det ikke føles som om det er nødvendigt – hvis behovet opstår, kan det være en fordel, og ellers betyder det, at du ikke behøver at lade så ofte.

Vi håber denne lille artikel har gjort dig lidt klogere på valget af din nye ladcykel og du kan jo kigge lidt på vores sortiment og se om der skulle være noget der tiltaler dig.

Kan en voksen sidde i en ladcykel?

Cargo-voksen

Dette er et spørgsmål, der er blevet diskuteret, men der er ikke noget endeligt svar. Det korte svar er dog, at det ville være svært for den gennemsnitlige voksen at køre på en ladcykel og ikke føle sig ubekvem på en eller anden måde.
Det kan fint lade sig gøre men komforten daler noget jo større personen er .

Kan man montere el på sin ladcykel?

Elkit til Ladcykel

Det kan sagtens lade sig gøre at købe et kit til eftermontering af elmotor på en almindelig ladcykel som ikke er født med det. Vi har dog ikke her på Cykelstellet.dk nogen samarbejdsparner som forhandler det. Vi har dog fundet en butik der forhandler det og det er boxbike.dk

Hvor store børn i en ladcykel?

Såfremt at cyklen er indrettet til at transportere børn skal den være udstyret med med anordninger til at spænde børnene fast på en sikker og godkendt måde. Såfremt der er siddepladser til det og de er indrettet som beskrevet må der sidde 6 børn. Man skal dog sikre sig at vægten ikke overstiger hvad cyklen er godkendt til.

Kan man vælte på en ladcykel?

Kan man vælte på en ladcykel?
En cykelanhænger eller ladcykel kan væltes. Sørg for at være meget opmærksom, når du bremser og drejer for at undgå at falde sammen med et barn eller bære genstande. Undgå at dreje for skarpt, når du nærmer dig et sving ved at sætte farten ned på forhånd og sørge for at dreje langsomt.

Hvilken el ladcykel er bedst?

Det er meget efter behov hvilken ladcykel der passer bedst til din daglige brug så man kan ikke sige generelt hvilken der er bedst. Se ovenstående som kan give dig et fingerpeg om det.

One Response

Leave a Reply