Cykelstellet

Vi har venligst lånt skitsen hos  Marketing Insider Group

Affiliate Disclaimer.

Hvis du ikke rigtig ved hvad affiliate marketing er, så vil vi give dig en kort forklaring på det. Vi har forsøgt at samle svar på nogle af de spørgmål du kunne have om emnet samt definitioner på affiliate marketing begreber.

Index

Hvad er affiliate marketing?

Affiliate marketing (eller affiliate markedsføring, som det hedder på dansk) er en markedsføringsmetode som online virksomheder kan gøre brug af. Annoncøren (virksomheden) indgår en aftale med en affiliate partner (publisher) som Cykelstellet.dk er, hvor vi bliver betalt en fast leadpris eller en procentdel af omsætningen vi skaber for annoncøren.

Hvad betyder affiliate?

Affiliate er oprindeligt et engelsk ord, som betyder at en person er associeret med en større organisation.

I affiliate marketing betyder det at vi som partner er associeret med den annoncør (organisation) vi markedfører og linker til fra vores affiliate site.

Hvad er en affiliate partner?

En affiliate partner, også kaldet en publisher eller affiliate, er en der som os sender trafik til en annoncørs hjemmeside, fra sit eget affiliate site, facebook side, youtube kanal, email liste osv. mod selvfølgelig at få betaling fra annoncøren.

I de fleste tilfælde bliver vi kun betalt, hvis vi skaffer annoncøren et lead (fast pris) eller salg (procentdel af omsætning). Med andre ord er det ikke nok at vi bare sender vores besøgende videre til annoncøren, det skulle meget gerne føre til at i lægger en bestilling hos en af vores samarbejdspartnere. 

Din vare bliver ikke dyrere af at vi får kommission af dit køb da butikken allerede har afsat omkostningen i deres marketing budget.

Hvad er en affiliate annoncør?

En affiliate annoncør er en virksomhed der ønsker at skabe mere salg eller flere leads. De udbyder derfor et affiliate program, hvor de tilbyder en provision lønnet ordning, som affiliate partnere kan tilmelde sig og tjene penge på som nævnt ovenfor. 

Cykelstellet.dk er en sådan affiliate publisher side. 

Hvad er et affiliate netværk?

Et affiliate netværk formidler kontakt mellem annoncører (virksomheder) og affiliate partnere (publishers). Affiliate netværket står for tracking af de konverteringer partneren laver for annoncøren. Netværket fakturerer så annoncøren den aftalte leadpris eller salgsprovision for konverteringerne (typisk på månedsbasis), og udbetaler den optjente kommision til partneren.

Hvad er et affiliate program?

Et affiliate program er en annoncørs vilkår eller aftale med affiliate partneren. Selve affiliate programmet kan indeholder vilkår for hvordan en publisher må markedsfører annoncøren, billede og bannermateriale der frit kan bruges af partneren til at promovere annoncøren på et site. 

Sidst men ikke mindst har affiliate programmet selvfølgelig også satser for aflønning. Det kan enten være en samlet for hele programmet eller opdelt efter kategorier eller produkter.

Hvad er et affiliate link?

Et affiliate link er et link der henviser besøgende på et affiliate site (partnerens site) til en annoncørs site. Et affiliate link er unikt og indeholder ofte en række ID’s så annoncøren kan se hvilken partner der leverer hvilke leads og salg.

Du kan trygt bruge en side som vores da vi som sagt sender dig videre til den pågældende web butik hvor du handler direkte med dem og uden at det koster dig noget at bruge vores side. Fordelen ved vores side er at du for mange produkter får oplyst prisen hos flere af vores samarbejdspartnere så du kan købe varen til den bedste pris.