Cykelstellet

Hvad er en Gravel Bike?

Denne artikel vil diskutere om hvor vidt du skal vælge Gravel Bike

En Gravelbike, også kaldet Grus Cykel, har større holdbarhed end en racercykel og er meget mere en All-Round cykel. Den er hurtigere at køre end en MTB på landevej og du er ikke afhængig af at der på din tur ikke er asfalterede cykelstier hvor du end ønsker at udforske naturen. En Gravel Bike giver dig mulighed for at køre på landevej eller en tur ad skovstierne samt pendle hurtigt frem og tilbage til arbejde under alle vejrforhold året rundt.

SCOTT Speedster 50 2022

Der er ingen grund til IKKE at eje en Gravel Bike!

Den giver dig mulighed for at køre på landevej og tage en afstikker ind på skovveje eller hvorfor ikke smutte ind på nogle af de små skovstier. Du kan også bruge den som hverdags cykel til at pendle hurtigt frem og tilbage til arbejde. Du kan ligeledes kører med Gravel Bike hele året rundt. Der er ingen grund til ikke at have et Gravel bike som dit foretrukne transport middel da den er både mere bekvem og og ikke mindst, mere robust bygget end racercyklerne.

Det nye sorte inden for udendørs cykling er Gravel Bike’s

Gravel Bikes er for alle elsker en tur ud i det fri og så er det lige meget om du holder dig til den asfalterede vej eller du vil off-road. En Gravelbike har nemlig bremser som sikrer dig at du kan bremse på både tør/våd vej samt når du kører under mere ekstreme forhold så som grusveje eller skovstier eller måske bare helt udenfor det hele. Dette giver dig mulighed for at køre overalt hvor det falder dig ind hvad enten det er landevejen, i skoven eller du skal pendle hurtigt frem og tilbage fra arbejde. Du kan ligeledes kører med gravel bikes hele året rundt da den er bygget til det.

Hvad er forskellen på en Gravel og en Cross-Cykel?

Den grundlæggende forskel er, at en gravelcykel ofte har en flatbar, mens en crosscykel har dropbars. En anden stor forskel er rammens geometri. Afhængigt af hvem du spørger, er en crosscykel mere stabil og et ideelt setup til at køre i bytrafikken [OBS: med hensyn til at have dropbars] , mens en gravel bike er mere adræt og perfekt til lange ture på grus.

For dem, der ikke ved, hvad der er tale om LHT (Long Haul Trucker) eller CX (Surly Cross Check), er det to forskellige betegnelser for en cykel, der tilhører en bestemt kategori. Den væsentligste forskel mellem en crosscykel og en Gravelbike er rammens geometri. [BEMÆRK: Resten af denne artikel, billeder af cykler, der ikke er MTB’er med dropbar, handler alle om CX’er]

Crosscykler har en lang akselafstand (10-20 cm) for at holde cyklen mere stabil i trafikken eller på tekniske stier. Dette betyder at det ikke vil være lige så sjovt at køre på en kort bane med snævre kurver. Og det er sværere at løfte forhjulet over rødder eller sten. Den lange akselafstand kan gøre styringen træg i trafikken, men giver dig mulighed for at have mere bagage med på en MTB uden at føle, at din cykel er for stor til stierne og så de er ikke ideelle til at køre op ad lange bakker. Med en crosscykel kan du også køre længere distancer uden problemer. Geometrien er mere oprejst, hvilket betyder, at det er nemmere at se, hvad der foregår omkring dig, og gør det mindre udfordrende at klatre.

Som med enhver regel er der undtagelser . Nogle crosscykler er ret lette (der er en vægtgrænse i reglerne), og nogle gruscykler har superlange hjulbaser. Du bør beslutte, hvad der er bedst for dig baseret på din kørestil og hvor du kører oftest .

Hvis du ikke er bekendt med det ene eller det andet, så prøv begge dele af og se, hvad der føles bedst. Der er der ikke noget forkert valg her.

Den grundlæggende forskel mellem en gravel- og en crosscykel er rammens geometri. Geometrien på en gravelcykel har ofte kortere toprør, længere hovedrør og længere akselafstand. Tanken er, at cyklen skal være mere adræt og bedre håndteres på tekniske stier . Når du ikke har dropbars, er det lettere at løfte forhjulet over rødder eller sten. Det giver en mere jævn kørsel, når du ikke kører særlig hurtigt.

Det bedste fra begge verdener

Hvis du vil have det bedste fra begge verdener, skal du købe en gruscykel til at køre på grus- og skovstier. Køb derefter en crosscykel, der ligner den med dropbars, til at køre i bytrafik. På den måde kan du nyde lange ture uden at skulle bekymre dig om din bagage, men du har stadig mulighed for at køre i trafikken. Med en gruscykel kan du have mere bagage med og køre off road i timevis.

– Gravel cykler er for alle, der har et ærinde udenfor og vil køre både på vejen og offroad. En gravel bike er nemlig monteret med bremser som ikke holder op ved grusveje eller skovstier men blot slipper lige nok til at du kan holde indkortet. Gruscyklens styrke over en mountainbike giver dig mulighed for hurtigere transport frem og tilbage fra arbejde samtidig med at den betyder mere holdbarhed i form af bedre modstandsdygtighed overfor rustdannelse.

De fleste mennesker tager det som givet, at du skal begynde med en Cross-cykel. Men hvis du gerne vil have den bedste oplevelse, kan det være en rigtig dum ide. En Gravel-cykel har langt mere plads til bagage og er mindre udfordrende i trafikken. Dette giver dig muligheden for at lave lange ture uden at blive træt eller irriteret over din cykels egenskaber!

Konklusion: Gravel bike er den perfekte cykel til grus og skov spor

Gruscykler er fantastiske cykler til at køre på grus og skovveje. De er lette, fordi de ikke har dropbars, hvilket gør det lettere at løfte forhjulet over rødder og sten.

Hvis du ønsker at bruge din cykel til pendling og lange ture, men stadig kan lide at køre på stier, er en gruscykel perfekt. Den vil ikke være lige så hurtig som en crosscykel i trafikken eller teknisk terræn med store rødder, sten og træstubbe. Men det er meget nemmere at løfte forhjulet over forhindringer end med en crosscykel .

Facebook